Lej feriehus i Cori GÅ TIL HOME..........

 

Gregorio III

Leksikon Gregorio XIII (1502, 1572-1585, pave nr. 226)  
 

> Frascati

Ugo Boncompagni var fjerde søn af en købmand fra Bologna. Han blev ordineret i 1539, hvor han blev pavelig diplomat. I 1558 blev han biskop af Vieste, og fra 1561 blev han tilknyttet kirkemødet i Trento. Han blev kardinal i 1565 og sendt til Spanien, hvor han opnåede et godt forhold til Philip II.

Efter sit valg til pave var han fast besluttet på at implementere resultatet af Kirkemødet i Trento, blandt andet med indførsel af nye regler for kardinaler og missions aktivitet i Amerika, Indien , Kina og Japan. Han gav store privilegier til Jesuitterne og fuldførte opførslen af ordenens hovedkirke i Rom – Il Gesu. Jesuitterne stod ikke alene for missionsarbejde, men de blev også brugt som lærere på pavens nydannede Collegio Romano. Udover sit Collegio Romano sikrede han opførsler af et engelsk, tysk, ungarnsk, græsk og armensk collegio og garanterede for Filippo Neris Congressione del Oratorio, der stod for uddannelse af præster.

Det Gregorio XIII mest huskes for er kalenderreformen, der synkroniserede den kirkelige kalender (julianske tidsregning) med det astronomiske år ved at droppe ti dage i oktober 1582 og tage ”skuddagen” ud af hvert 25. skudår undtagen dem hvis to første cifre er delelige med fire. Den gregorianske kalender blev indført i Danmark i 1700.

Palazzo Quirinale

Sammen med sin efterfølger pave Sisto V (1585-1590) står han som en af de paver der ofrede meget på reorganisering af det romerske gadenet og opstilling af fontæner. I dette pontificat planlægges byggeriet af Palazzo del Quirinale som pavelig sommerresidens og en genopbygning af den antikke Aqua Alessandrina. Den imponerende dobbelte byport Porta S. Giovanni blev opført for Gregorio XIII i 1574.

Pavens omdømme er mindre pænt på en række andre områder for eksempel hans offentlige begejstring over den blodige masakre på huguenotterne på  S. Bartolomeo dagen den 23. august 1572, hans støtte til de spanske krigsaktioner i Nederlandene, hans støtte til planerne om snigmord på den engelske dronning Elisabeth.

Der blev afholdt det 11. "jubelår" i 1575.

HOME

Vil du vide mere.....  så ring 8643 9000 -eller email@cori.dk

TOP

SITEMAP

 

 

HOME.

SITEMAP.

Lej feriehus nær Rom - vil du vide mere.....  så ring  40 78 39 00  -eller email@lazio.dk

VALUTAOMREGNER    VEJFINDER    VEJRET    FLYBAGAGEREGLER    LEJ BIL    KALENDER    FORSIKRING


..TOP