Lej Feriehus i Cori

Se huset i Via Garibaldi   Se huset i Via San Filippo

Lidt om alt i Cori      Cori seværdigheder      Fly til Rom - Billeje
Alle veje fører til..      Fotos fra Cori      Cori By- og Landkort
Cori Gennem Tiderne      Tog og buskøreplaner      Byerne omkring Cori
Vandretur i 1925      Roms Bjerge      Castelli Romani
Steder i Rom      Spiller du Golf ?      Tur i Abruzzerne
Værd at se mod syd      Skisport nær Cori      Forstå Kropssproget
Ilalienske Madopskrifter      Lejepriser      Kontakt / Reservèr

 

Grottaferrata

  Grottaferrata  

Albano

Ariccia

Castel Gandolfo

Frascati

Genzano

Lanuvio

Marino

Monte Comprati

Monte Porzio

Nemi

Nemisøen

Palazzolo

Rocca di Papa

Rocca Priora

Tuscolo

Velletri

Byen er opstået omkring det store kloster – Abbazia di Grottaferrata - der i 1004 blev grundlagt af de græske "basilianske" munke S. Nino og S. Bartolomeo fra Rossana i Calabrien på nogle ruiner af en antik romersk villa. På stedet havde der fra det 5. århundrede været en lille kristen menighed. Navnet er sikkert opstået da man havde en krypt – nu under venstre sideskib i kirken – med jerngitter for vinduerne (”crypta ferrata”).

Klostret - byzantinsk-græsk-katolsk - og dets tilliggender voksede hurtigt i omfang og styrke. I 1473 Kardinal Giuliano Della Rovere (den senere pave Giulio_II) omskabte klostret til en fæstning ved at lade helligdommen omgive af svære mure, bastioner og fæst­ningstårne, der fortsat er intakte. Arbejdet blev udført af romerske fæstningsingeniør Giuliano da Sangallo.  

 

Man kommer ind i det store klosterområde gennem den store port flankeret af tårne. I den første gård - Corte del Castello - er indgangen til klostret og det tilhørende museum. I gården står en bronchestatue af S. Nilo udført af Zaccanini i 1904. Til Palazzo della Commenda har Giuliano da Sangallo udført en smuk portico. I museet finder man en række skulpturer fra antikken og middel-alderen og gode billeder blandt andet af Taddeo Zuccari (1529-1566) og Francesco da Siena.

I den anden gård står i midten lille døbefont under en gotisk baldakin fra det 8. årh. og en statue af S. Bartolomeo fra 1955.

 

 

Men det vigtigste er den smukke kirke S. Maria. Kirken har en romansk facade med en smuk portico og en imponerende campanile fra det 12. årh. Kirken blev indviet i 1024 af pave Giovanni XIX, i 1754 blev det indre ombygget i barokstil og blandt andet udstyret med et hovedalter i bedste Bernini-stil med to engle, hvor den højre velsigner med den græske gestus og den venstre med den latinske. I 1902 gennemgik kirken en større restaurering.  

 

Kirken er treskibet med et imponerende cosmatisk gulv. Absisbuen er udsmykket med en mosaik "de 12 Apostle" ”La Pentacoste”og over dem en fresko forstillende Paradis.

I højre sideskib finder man indgangen til Capella S. Nilo. Væggene i dette kapel blev i 1608-1610 udsmykket af Domenichino (1581-1641) med en række billeder med motiver fra S. Nilos og S. Bartolomeos legendariske historier blandt andet ”Incontro di Ottone III con S. Nilo”, et møde der fandt sted år 1000 ved Serperi nær Gaeta. Over triumfbuen er der en meget smuk ”Anunciazione” og over alteret har Annibale Carraci ”Madonna col bambino e i Ss. Nilo e Bartolemeo”.

I klostret beskæftiger man sig med restaturering af antikke bøger og skrifter, men stedet er også berømt for sin forskning af Byzantisk musik.

 

Nær Grottaferrata ind mod Rom ad Via Latina (ss. 215) kan man besøge nogle af de første kristne kirkegårde fra det 3.-5. årh. Disse katacombre i Tuscolo har fået navnet ”Ad Decium”, fordi de er placeret langs 10 kilometer vej ud af Via Latina.  

HOME

Vil du vide mere.....  så ring 8643 9000 -eller email@cori.dk

TOP

SITEMAP

 

 

 

 

 

HOME.

SITEMAP.

Lej feriehus nær Rom - vil du vide mere.....  så ring  40 78 39 00  -eller email@lazio.dk

VALUTAOMREGNER    VEJFINDER    VEJRET    FLYBAGAGEREGLER    LEJ BIL    KALENDER    FORSIKRING


..TOP