Lej feriehus i Cori GÅ TIL HOME..........

 

Leone IV

Leksikon S. Leone IV; Rom (847-855; nr. 103)  
 

> Frascati

Leone var født i Rom og uddannet i klosteret S. Martin tæt på Peterskirken. Han arbejdede først i Lateranadministrationen inden han blev præst ved Ss. Quattro Coronati. Han blev pave på et tidspunkt, hvor arabiske flådestyrker angreb og plyndrede kysten ud for Rom. I Stanza dell'­Incendio di Borgo har Rafaello skildret slaget ved Ostia, hvor Leone IV's flåde besejre saracenerne.. Som beskyttelse for Peterskirken opførtede han Den Leoniske Mur, der omkrandsede Vatikanpaladset, Peterskirken og byområdet frem til S. Angelo. Muren er opført efter samme principper som Den Aurelianske Mur, og med en overdækket gang er vatikanpaladserne forbundet med fæstningen S. Angelo, så paverne i krigstilfælde kunne redde sig i sikkerhed. Dette benyttede pave Clemente VII sig af i 1527. Store dele af muren blev nedrevet af pave Urbano VIII i 1600 tallet, da han anlagde en ny fæstningsmur, der også dækkede Trastevere.

Paven var meget optaget af kirkebyggeri blandt andet restaurerede han Peters-kirken og S. Clemente, hvor man i den underste kirke stadig kan se en fresko med hans billede.

Paven havde mange kontroverser med både østlige og vestlige gejstlige og verdslige magthavere om trosspørgsmål og pavemagtens indflydelse. Han ekskommunikerede den østlige biskop Anastasio, men måtte give venetianerne tilladelse til selv at udnævne dogen. Hele dette magtspil var begyndelsen til den lange magtkamp med patriarken af Konstantinobel.

HOME

Vil du vide mere.....  så ring 8643 9000 -eller email@cori.dk

TOP

SITEMAP

 

 

HOME.

SITEMAP.

Lej feriehus nær Rom - vil du vide mere.....  så ring  40 78 39 00  -eller email@lazio.dk

VALUTAOMREGNER    VEJFINDER    VEJRET    FLYBAGAGEREGLER    LEJ BIL    KALENDER    FORSIKRING


..TOP