Kørsel gennem landene

Her er nogle regler, det er klogt at følge:

Be smart, stay smart!

Overnat for Fra 36 €uro til 49 €uro i tyskland, Østrig eller Italien

KLIK

Etap Hotellerne kan anbefales. En overnatning koster ca. 300 kr. 
Man kan bestille hjemmefra via internettet, eller man kan køre ind uden forudgående bestilling. 
Der er ingen reception - men en elektronisk indtjekning, hvor man taster sig ind via sit kreditkort. Er der ledigt, får man en kode, som låser døren op.
Hvis der ikke er ledige værelser, er det surt - så må man køre videre til næste hotel på sin vej. Det er derfor en god idé enten at notere sig adresserne på hotellerne på sin vej, eller booke hjemmefra.
Ved start fra Danmark om morgenen passer det at overnatte omkring Nûernberg..

Har du en GPS i bilen, er der tusind procent nemmere at finde frem. Det er de bedste penge jeg nogensinde har givet ud. Hindrer mangen et skænderi og skilsmisse!


Regler for kørsel gennem Tyskland:

Ved kø skal man køre frem i begge vejbaner, så disse fyldes op. Når man når frem til forhindringen har alle pligt til at flette sammen. Tyskerne kalder det ”Lynlås”; altså en fra højre vejbane, og en fra venstre – skiftevis. Husk, man har pligt til at give plads!

Når der køres i kø på en tosporet motorvej skal de, der kører i venstre spor køre helt ud til venstre, så venstre hold hjul triller i græskanten eller ude i rabatten. Bilister i højre spor skal køre med højre hjulsæt helt op mod striben til nødsporet – men absolut ikke i nødsporet.

På tre-sporede motorveje skal midtersporet holdes frit, og naturligvis nødsporet, så hjælpekøretøjer hurtigt kan nå frem i midterbanen mellem de to rækker biler, så alle hurtigt kan komme videre.

Vejhjælp
Vejhjælp tilkaldes døgnet rundt fra ADACs alarm-centraler på tlf. 01802 22 22 22, fra mobil på tlf. 22 22 22. På Autobahn benyttes nødtelefonerne.

Regler for kørsel gennem Østrig:

Der kræves en mærkat, som skal sidde i forruden hele vejen gennem Østrig – både på motorvej, og også på visse andre veje, motortrafikveje.

Mærkaten kan købes i Danmark ved FDM, men også ved de sidste benzinstationer, før Østrigs grænse. Mærkaten koster ca. 60 danske kroner, og det er ikke tilstrækkeligt først at købe den efter at grænsen er passeret. Bøden for manglende mærkat – og det gælder også hvis man har den, men ikke klæbet den på ruden – er ca. 900 gode danske kroner.

Vejhjælp: ÖAMTCs vejhjælp tilkaldes på tlf. 120 døgnet rundt.

Kørsel i Italien:

Promillegrænsen er 0,5
Bøder kan gives, men ikke opkræves på stedet.

Motorvejsafgift:
Betales ved Brenner. Ellers trækkes en billet, som afregnes når i forlader motorvejen. Kreditkort kan bruges. Turen Brenner - Valmontone er på 731 km og koster ca 40 €.

Vejhjælp: Ring 803 116 - eller bedre: SOS International: 004570105050 Er du medlem af Falck 70102030 betaler de også lidt til f.eks. tvungen ophold pga ufrivilligt stop hvis køretøjet skal repareres.

Generelt: Medbring original registreringsattest – en fotokopi duer ikke.

Sikkerhedsvest:
Der er nu pligt til i alle landene at medbringe en Sikkerhedsvest, der skal tages på ved standsning i nødspor.
Sikkerhedsvesten skal bære kontrolmærket EN 471 og skal have brede, ubrudte refleksbånd. Den skal benyttes i tilfælde af uheld udenfor bymæssig bebyggelse i Østrig. Dvs at hvis man forlader sin bil, f.eks. for at placere advarselstrekanten, skal man have sikkerhedsvest på for at kunne ses i vejkanten

Husk Advarselstrekanten.

Check bilen hjemmefra:
Få foretaget kogetest på bremsevæsken. Den kan blive for gammel…
Skift olie på bilen, så der er sikkerhed for, at olien er helt fri for kondensvand.

Restriktioner i byerne mm
I Italien har mange større italienske byer indført restriktioner eller forbud mod kørsel i de historiske bykerner på visse tidspunkter.

Som udgangspunkt er det kun indbyggere eller personer med særligt ærinde, som kan få et miljømærke (Ecopass), der giver tilladelse til at køre i disse zoner inden for dette tidsrum.

I de fleste byer gælder begrænsningen mellem kl. 8.00 og kl. 18.00. Så hvis man kører ind i de berørte byer mellem kl. 8 om morgenen og 18 om aftenen, skal man være opmærksom på skiltningen (Zona Traffico Limitato - ZTL), der markerer grænsen til zonerne.

Kører man ind i en zone, bliver ens nummerplade automatisk fotograferet, og er man ikke registreret med en tilladelse, får man en bøde, der så kommer ind ad brevsprækken, når man er kommet hjem fra sin ferie. Også her taler vi af erfaring.

På parkeringspladserne er der ofte opmalede parkeringsbåse.
På arealer med hvide linjer, der markerer parkeringspladserne, er der fri parkering.
Blå linjer fortæller at der skal betales for at parkere. Hvis der ikke er Parkeringsautomat, skal du måske gå i den nærmeste tobaksbutik eller lign, og bede om et parkeringskort. På dette skal så typisk kradse dato og klokkeslet fri, som på en lottokupon..
Selv om der er fri parkering, kan der godt være tidsbegrænset parkering, så husk at stille P-skiven.

Der er på alle veje opstillet fotofælder. Pas på. Bøden kommer efter dig helt til Damark. Er det ehn lejet bil du kører i, så trækkes den ganske enkelt på dit kreditkort - og der kan gpdt gå hen mod et åer, før det sker! Så kommer postbudet med et anbefalet brev, der fortæller, hvad du har bedrevet. Lidt bedre er det i egen bil. Også dèr får du en opkrævning, men de sender ikke rykkere helt til Danmark - endnu

 

HOME.

SITEMAP.

Lej feriehus nær Rom - vil du vide mere.....  så ring  40 78 39 00  -eller email@lazio.dk

VALUTAOMREGNER    VEJFINDER    VEJRET    FLYBAGAGEREGLER    LEJ BIL    KALENDER    FORSIKRING


..TOP