Kunne I li' DR's udsendelse
"min italienske drøm" fra Rosora i Marche ?


Så vil I i endnu højere grad kunne li' at bo et et af vores 3 huse - ikke i Marche, hvor der nok er en smuk natur, men lidt sparsomt med kulturelle oplevelser, for slet ikke at tale om, så langt det ligger fra Rom, Europas herligste by, hvor man kan komme år efter år, og aldrig få nok..Drømmen er sat til salg... I billedbladet kunne 23. oktober læses:

Eventyret sigtede mod en happy ending, men den udeblev, og nu er Casper og Josephine fra ’Min italienske drøm’ taget hjem.
Josephine Gravesen, der vandt ’Min Italienske Drøm’ sammen med Casper Pedersen, forlader den bed and breakfast, de har drevet i Rosora i Italien i et halvt år.

”Det var en dødssejler,” siger Josephine... Den kan købes for godt 3 mill. dkk

Rosora er en lille landsby på 400 indbyggere i en kommune på 9,4 km2 med totalt 1.879 indvånere, hvilket i italienernes ferieperiode fra 15. august og 2-3 uger frem svulmer op med italienske turister: mange huse i små italienske byer står tomme året igennem. De ejes af fraflyttede, men italienerne sælger ikke deres fædrende hjem. Det er nærmest en skam, så holder man ferie der, og måske en weekend i ny og næ.
Så små samfund kan kun bære en bar - alt andet indkøb skal der køres efter.

Omkring "vores" to byer: Orte og Cori, der begge ligger ½ time fra Rom er naturen underskøn.
Lidt syd for Rom ligger Cori på en bjergtop, med en fantastisk udsigt over lavlandet ud mod middelhavet - med 30 km til Italiens bedste badestrand - midt i en smuk egn med vinmarker og olivenlunde, og med Abruzzer-bjergkæden som bagtæppe. Der bor 10.000, skønt byen synes lille og intim, men det betyder, at alt kan købes på stedet, og der er et væld af herlige restauranter, hvor en middag med det hele ikke koster meget over 140 kr.

Nord for Rom har vi Orte med sine 3.500 beboere, ejendommeligt placeret på et fladt bjerg, der som en stor vinprop skyder sig op af engene, hvorigennem floden Tiberen slynger sig med sin dovne strøm mod Rom. Her bor I lige ved porten mod Umbrien, men vinkøb i rigtig gode kvaliteter lige ved. Der kan bades i de varme kilder, og byen er en kulturperle med uspoleret middelalder, og utrolig smuk. Fremragende restauranter, baren lige nedenfor og en penthouse udsigt ud over hele byen med bløde bjerge rundt om.

 

 

Til orientering: Her ligger Rosora i Marche:

Lidt nordligere end den kendte Trasimeno-sø og 120 mod østligere, men adskilt fra dette område af en høj bjergkæde.
Rosora ligger 380 meter over havet, og fra Rosora er der 45 km til stranden ved det Ægæiske hav, hvorfra der er 75 km til Rimini mod nord - sådan for lige at sætte det på kortet..

Rosora sotto la neve

Rosora ved vintertide

Når vi forår og efterår kører mod Rom forandrer vejret sig markant lidt nord for Rom, hvor temperaturen pludselig stiger med 5 graders varme. Mens vi på vejen ned har tænkt: Ærgerligt med det kolde vejr, så bliver det helt anderledes hen over de sidste 100 km., for hernede er der samme vejr som i nordafrika...
 

HOME.

SITEMAP.

Lej feriehus nær Rom - vil du vide mere.....  så ring  40 78 39 00  -eller email@lazio.dk

VALUTAOMREGNER    VEJFINDER    VEJRET    FLYBAGAGEREGLER    LEJ BIL    KALENDER    FORSIKRING


..TOP