Ninfeo

Et ninfeo er en hellig bygning til en Ninfa, (Den græsk mytologi har mange nymphs (fra oldgræsk νύμφη, "ung pige"), semidivinità af naturen. Der er mange myter om dem, og ofte forbinder de med satyrs, fra hvilken begrebet vedr. seksuel orientering af nymfomani stammer.) Er Normalt placeret over et springvand eller et kildevæld. Normalt er et ninfa konstrueret i en halvcirkelform, omgivet af søjler, undertiden opbygget i flere etager. ninfeo4ninfeo18

I det græske og i det antikke Rom var det udtryk, der anvendes til at beskrive bygninger med bassiner eller springvand som der via en akvædukt eller via blyrør udgør slutpunktet for en akvaedukt.
I romersk villabyggeri er et nymphaea et bredt værelse, der almindeligvis vender ud mod haven, med udsigt til en vandkunst, der kan tage form af et springvand, en mosaik eller niche med et lille kunstige vandfald. Det ses i mange huse i det mest eleganteingresso af Pompeji (f.eks Hus Julia Felix).

Der er også nymphaea i form af grotter i naturalistisk stil i haven til store villaer. Andre er placeret langs kysterne på områder af særlig skønhed, som det ses ved Tiberius’ villa ved Sperlonga.

Baptisternes tanke om at kristen dåb foregår i et bassin stammer fra disse Ninfeo.

 

Indgangen til Ninfeo'et i Orte

 

Under arbejdet i konsolideringen af den klippe, som Orte står på, blev der ved et uheld opdaget et netværk af tunneler gravet ned i tufklippen og udvidet til forskellige områder af byen.
Det er et stort kompleks af underjordiske tunneller, der består af en primær kanal, hvorfra der forgrener sig en række tværgående afdelinger, mange af dem i øjeblikket blokeret eller væg.
De fleste af dem hører til typen i klippen, med afsnit eller spidsbuede, og tunnelen under Via Matteotti blev lavet ved hjælp af en teknik mere sofistikeret. På klippen i Orte identificeret tre hypogean tanke er direkte forbundet til det netværk af tunneler, to af dem er cirkulære, mens den tredje er en kvadratisk form. Langs den sydlige foran klippen, er en trappe hugget i klippen halvt skjult af tæt vegetation fører til et renæssance ninfeo med søjler, buer og fontæner udhugget i klippen, dette miljø er placeret i forbindelse med det eksisterende hovedrør gennem en tunnel, der fører til springvandet på Piazza della Libertà.
Der er planlagt et projekt om at lave regelmæssige guidede ture gennem de brugbare dele af de vigtigste kanaler og Ninfeo. Dette projekt kræver en forbedring af værker og rensning af rørledninger, systemgenoprettelse tanke af Ninfeo og opførelse af et belysningsanlæg.

 

HOME.

SITEMAP.

Lej feriehus nær Rom - vil du vide mere.....  så ring  40 78 39 00  -eller email@lazio.dk

VALUTAOMREGNER    VEJFINDER    VEJRET    FLYBAGAGEREGLER    LEJ BIL    KALENDER    FORSIKRING


..TOP